Нові вимоги до проведення лабораторних досліджень молока і молочних продуктів на агропродовольчих ринках

Оприлюднено

🗓 29 квітня 2025 року набрав чинності Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України №4150 від 25.11.2024«Про затвердження правил проведення лабораторних досліджень (випробувань) молока і молочних продуктів на агропродовольчих ринках». Цим нормативним актом визначено єдині вимоги до досліджень молока сирого та молочних продуктів, що реалізуються кінцевому споживачу через агропродовольчі ринки, крім промислової продукції. Хто підпадає […]

Учасники західнорегіонального практичного семінару «Метод ПЛР в діагностиці сказу та основи біобезпеки і біозахисту»

Оприлюднено

24-28 червня 2024 року – На базі Львівської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (ДПСС) відбувся західнорегіональний практичний семінар «Метод ПЛР в діагностиці сказу та основи біобезпеки і біозахисту». Цей важливий захід пройшов за сприянням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та зібрав провідних фахівців західних областей України, […]

Партнерська допомога

Оприлюднено

  Впровадження належних практик щодо запобігання поширенню патогенів та забезпечення безпеки в лабораторіях є критичним аспектом розвитку сучасних систем державного регулювання біобезпеки. Львівська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби висловлює глибоку вдячність своїм партнерам та однодумцям з ПНУ “Науково-дослідний інститут єдиного здоров’я” та генеральному директору ПНУ “НДІ єдиного здоров’я” Антону Геріловичу за надані примірники адаптованого перекладу Керівництва […]

Що шкідливого продають на ринках Львівщини

Оприлюднено

 Наприкінці квітня у супермаркетах, магазинах, ринках повно ранньої городини: редиски, огірків, капусти, кабачків, зелені тощо, хоч на городах наразі росте хіба що квасок і минулорічна петрушка. Весняну зелень, ранні овочі, які є на прилавках, виростили у парниках, і на них є попит, бо після довгої зими хочеться додати до раціону зелені, свіжих овочів. Утім, […]

Лабораторні дослідження як інструмент забезпечення епізоотичного благополуччя та безпеки харчових продуктів

Оприлюднено

19-20.10.2021 р. в Виставковому центрі “КиївЕкспоПлаза” в рамках ХІІІ Міжнародної виставки LabComplEX 2021 проходить вже традиційна ІХ Науково-практична конференція “Лабораторні дослідження як інструмент забезпечення епізоотичного благополуччя та безпеки харчових продуктів”, організована ДНДІЛДВСЕ та ДНКІБШМ. В конференції беруть участь науковці інститутів, директори та фахівці регіональних лабораторій Держпродспоживслужби та інші зацікавлені особи. Також на конференції була представлена […]