Львівська регіональна державна лабораторія
держпродспоживслужби
Телефон приймальної: 
(068) 478-53-76

Відділ прийому зразків:
+380963901484
+380963897991


logo
  • Новини
  • Атестат та Сфера акредитації
  • Політики та Цілі
    • Зразки угод
      • Бактеріологічний
      • Хіміко-токсикологічний
      • Мікробіологічні дослідження харчової продукції та кормів
      • Радіологічний
      • Вірусологічний
      • Метрологія
      • Імунологічний
    • Бактеріологічний
    • Метрологічний відділ
    • Епізоотологічний
    • Вірусологічні та молекулярно-генетичних дослідження
    • Імунологічний
    • Мікробіологічні дослідження
    • Ветеринарно-санітарної експертизи
    • Патоморфологічний
    • Радіологічний
    • Відділ контролю за системою управління
    • Хіміко-токсикологічний
    • Відділу реєстрації зразків, патологічного/біологічного матеріалу та оформлення документів
  • Контакти
  • Про нас

Контакти

Деталі
Автор: root
Категорія: Статті
Опубліковано: 10 червня 2025
Перегляди: 117

Адміністрація:

В. о. директора: Жиденко Анна Ігорівна

Приймальня: 252-69-45  +380684785376

Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  

Відділи:

Бухгалтерія: +380963900522

Вірусологічний: 252-69-40

Епізоотологічний: 252-69-44   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Прийом зразків: 252-69-42  +380963901484   +380963897991

Прохідна: 252-11-62  

 

 

Ми на карті

Відділу реєстрації зразків, патологічного/біологічного матеріалу та оформлення документів

Деталі
Автор: root
Категорія: Статті
Опубліковано: 10 червня 2025
Перегляди: 28

Робота відділу :
• аналіз можливості проведення випробувань та прийом зразків, патологічного/біологічного матеріалу;
• реєстрація всіх зразків, що надходять на дослідження у ЛРДЛДПСС у програмі LIMS, у «Журналі прийому зразків, патологічного/біологічного матеріалу для досліджень»;
• оформлення «Експертних висновків», «Протоколів» «Звітів», «Аналізу запиту», «Протоколу погодження можливості проведення замовлення на дослідження»; «Бланк зворотнього зв’язку», «Замовлення на лабораторні дослідження», «Форма реєстрації відвідувачів», «Список затверджених постачальників та кандидатів у кваліфіковані постачальники», «Протокол розгляду невідповідностей», «Матеріали для аналізу збоку керівництва»;
• оформлення «Супровідних», «Завдань на випробування» по відділах;
• доставлення зразків, патологічного/біологічного матеріалу по відділах на дослідження;
• заповнення «Журналу реєстрації»;
• видача результатів замовнику;
• архівування та зберігання документації у відділі відповідно до вимог терміну зберігання за системою управління якістю, ведення форми «Журнал архівних копій» ;
• заповнення форм по системі управління якістю ;
• розрахунок навантаження відділу;
• проведення інвентаризації раз на рік або при необхідності;
• замовлення витратних матеріалів за рахунок державних та спеціальних коштів на відокремлені підрозділи та відділ ЛРДЛДПСС відповідно.

Відділ акредитований відповідно до стандарту ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019
Зав. відділу реєстрації зразків, патологічного/біологічного
матеріалу та оформлення документів

Н.С.Тузяк

Хіміко-токсикологічний

Деталі
Автор: root
Категорія: Статті
Опубліковано: 10 червня 2025
Перегляди: 37

Львівської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Завідувач хіміко-токсикологічного відділу – Лесів Наталія Ростиславівна

Хіміко-токсикологічний відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Президента України, наказами Міністерства аграрної політики та продовольства України, Держпродспоживслужби, Головного управління Держпродспоживслужби у  Львівській області, правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, правилами і стандартами документаційного забезпечення лабораторії наказами директора, Положенням про лабораторію. Відділ акредитований Національним агентством з акредитації України , який є повним членом ILAC – міжнародної організації зі співробітництва в галузі акредитації лабораторій, відповідно до стандарту ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 .

Хіміко-токсикологічний відділ складається із 4-х секторів:

  • Атомної абсорбції-завідувач сектором Мартинець О. В.
  • Газової хроматографії- завідувач сектором Теслюк М.І.
  • Рідинної хроматографії – завідувач сектором Лесів Н.Р.
  • Фізико-хімічних та біохімічних досліджень- завідувач сектором Будзінська Я. Д.

Основними завданнями хіміко-токсикологічного відділу є:

  • Забезпечення організації діагностичних та планових досліджень в області.
  • Проведення безпосередньо на базі відділу лабораторних досліджень матеріалів, кормів, сировини тваринного та рослинного походження з видачею у встановленому порядку результатів досліджень.
  • Забезпечення достовірності, об’єктивності та необхідної точності результатів досліджень.
  • Дотримання встановленого порядку та термінів проведення досліджень.
  • Підтримування в належному стані лабораторного обладнання та апаратури.
  • Надання практичної та методичної допомоги уповноваженим на хіміко-токсикологічні дослідження спеціалістам в районах.
  • Забезпечення у практику новітніх засобів, методів контролю та експертизи із одночасним навчанням та підготовкою спеціалістів для їх обслуговування.
  • Постійного підтримування сталої лабораторної практики.
  • Взяття участі у ВЕТ- ТЕСТАХ та міжлабораторних порівняльних раундах з метою підтвердження якості проведених випробувань.
  • Постійного підвищення кваліфікації спеціалістів відділу.
  • Забезпечення функціонування розробленої у лабораторії Системи Управління.
  • Проведення моніторингових досліджень забруднювачів та токсикантів у живих тваринах та сировині тваринного походження на виконання державних Планів.

Для виконання поставлених завдань відділ забезпечений сучасним лабораторним обладнанням:

  • Газовий хроматограф VARIAN
  • Газовий хроматограф SION
  • Рідинний хроматограф VARIAN
  • Атомно-абсорбційний спектрофотометр VARIAN
  • Атомно-абсорбційний спектрофотометр SHIMADZU

Відділ контролю за системою управління

Деталі
Автор: root
Категорія: Статті
Опубліковано: 10 червня 2025
Перегляди: 30

Заступник директора-керівник з якості – Дворницька Віра Петрівна

Завідувач відділу контролю за системою управління – Стоцько Анастасія Мирославівна

E-mail: lЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Відділ контролю за системою управління у своїй діяльності керується чинним законодавством України, положенням, правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, правилами і стандартами документаційного забезпечення лабораторії, наказами директора лабораторії, ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019, політиками, наказами, методиками, інструкціями  та іншими документами НААУ, документами ILAC та EA та іншими нормативно-правовими актами.

Основними завданнями відділу контролю за системою управління є:

– Впровадження, підтримування функціонування та вдосконалення Системи Управління у Львівській регіональній державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій».

– Забезпечення створення нової та дотримання існуючої документації Системи Управління у ЛРДЛ Держпродспоживслужби.

-Ознайомлення персоналу ЛРДЛ Держпродспоживслужби з вимогами документації Системи Управління та ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019.

– Проведення оцінки функціонування Системи Управління у відділах, секторах, лабораторіях ЛРДЛ Держпродспоживслужби та контроль за виправленням невідповідностей, що виявляються під час проведення такої оцінки.

– Сприяння участі ЛРДЛ Держпродспоживслужби у МПР, а також облік та аналіз результатів участі у них.

– Проведення підготовки ЛРДЛ Держпродспоживслужби до акредитації, заходів з нагляду, розширення діючої сфери акредитації, уповноваження.

– Співпраця ЛРДЛ Держпродспоживслужби з НААУ, з Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

– Сприяння в межах своїх повноважень постійному навчанню та підвищенню кваліфікації фахівців ЛРДЛ Держпродспоживслужби з питань впровадження та підтримання функціонування Системи Управління у практику шляхом організації та проведення семінарів, навчань, нарад.

Функції

З метою виконання покладених на відділ контролю за системою управління завдань:

-Координує роботи по підготовці документів що стосуються акредитації,  розширення діючої сфери акредитації, заходів з інспекційного нагляду.

– Бере участь у визначенні політики та цілей ЛРДЛ Держпродспоживслужби.

-Розробляє, перевидає та вносить зміни в документацію Системи Управління: Керівництво з якості, Процедури, бере участь та організовує  розробку, перевидання та внесення змін в Інструкції, МВ та Форми для документування процесів.

– Розміщує документацію Системи Управління на веб сервісі.

– Бере участь в підготовці  проектів розпорядчих і нормативних документів.

– Організовує проведення нарад, навчань, семінарів та проводить наради, навчання, семінари по Системі Управління.

-Контролює ефективність зовнішніх навчань.

-Організовує та проводить внутрішні аудити.

-Контролює цілісність системи управління при створенні нової документації, при адміністративних змінах в структурі лабораторії, при технічних змінах в організації робіт.

-Проводить консультаційну і методичну роботу з персоналом по процесам Системи Управління і питанням встановленим керівництвом.

– Періодично перевіряє виконання планів Системи Управління.

– Сповіщає директора у разі виявлення невідповідностей, що впливають на результати випробувань.

– Розробляє коригувальну дію у випадку виявлення невідповідності.

– Контролює виконання коригувальної дії.

-Визначає результативність коригувальної дії.

-Бере участь в зборі і систематизації інформації, необхідної для аналізу СУ з боку вищого керівництва.

-Готує матеріали по функціонуванню системи управління  для проведення аналізу з боку керівництва.

-Проводить наради у директора із веденням протоколів згідно плану-графіку за результатами аналізування з боку керівництва.

– Готує зведені звіти по аудитах, коригувальних діях.

– Розробляє план управління ризиками та можливостями лабораторії та контролює результативність здійснення дій щодо мінімізації ризиків та максимізації можливостей.

– Закупівля, ведення обліку та актуалізація нормативної документації.

Радіологічний

Деталі
Автор: root
Категорія: Статті
Опубліковано: 10 червня 2025
Перегляди: 29

Львівської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів- завідувач Сімонов Роман Петрович, провідні лікарі ветеринарної медицини Геринович Мирослава Іванівна, Гайдай Уляна Василівна, Мот Ірина Іванівна.

Радіологічний відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Президента України, наказами Міністерства аграрної політики та продовольства України, Держпродспоживслужби, Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, правилами і стандартами документаційного забезпечення лабораторії наказами директора, Положенням про лабораторію. Відділ акредитований Національним агентством з акредитації України , який є повним членом ILAC – міжнародної організації зі співробітництва в галузі акредитації лабораторій, відповідно до стандарту ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019.

Основними завданнями відділу є:

  • Виконання радіологічних досліджень згідно щорічних планів державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного, рослинного походження.
  • Забезпечення достовірності, об’єктивності та необхідної точності результатів досліджень.
  • Дотримання встановленого порядку та термінів проведення досліджень.
  • Надання практичної та методичної допомоги уповноваженим при роботі на приладах радіаційного контролю.
  • Взяття участі у ВЕТ- ТЕСТАХ та міжлабораторних порівняльних раундах з метою підтвердження якості проведених випробувань.
  • Підвищення кваліфікації фахівців радіологічного відділу.
  • Забезпечення функціонування розробленої у лабораторії Системи Управління.
  • Здійснення радіологічного моніторингу харчових продуктів, які виробляються на території області, так і тих що завозяться ззовні.

Радіологічний відділ оснащений сучасним спектрометричним, радіометричним обладнанням та проводить радіологічні дослідження (випробування) харчових продуктів кормів, води  тощо, на відповідність:

ГН 6.6.1.1-130-2006  «Допустимі рівні вмісту радіонуклідів 137Сs і 90Sr у продуктах харчування та питній воді»;

  • Нормам радіаційної безпеки України;
  • ДСТУ, технічним умовам, методичним вказівкам.

Радіологічний відділ, згідно сфери акредитації, проводить наступні дослідження:

  • дослідження харчових продуктів, кормів, води,  тощо на визначення питомої активності радіонуклідів 137Cs, 90Sr спектрометричним методом;
  • дозиметричний контроль у виробничих, лабораторних, житлових та нежитлових приміщеннях, атмосфері ;
  • визначення питомої активності радіонуклідів 137Cs, 90Sr в деревині та продукції з деревини
  • визначення ефективної питомої активності природних радіонуклідів радію-226 (226Ra) , торію-232 (232Th), калію-40 (40К) в будівельних матеріалах та мінеральній сировині
  • визначення сумарної бета активності у воді питній, мінеральній, льоді.
  1. Патоморфологічний
  2. Ветеринарно-санітарної експертизи
  3. Мікробіологічні дослідження
  4. Імунологічний

Сторінка 1 із 2

  • 1
  • 2

Львівська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів | м. Львів вул., Промислова 7