- Деталі
- Автор: root
- Категорія: Статті
- Перегляди: 117
Адміністрація:
В. о. директора: Жиденко Анна Ігорівна
Приймальня: 252-69-45 +380684785376
Email:
Відділи:
Бухгалтерія: +380963900522
Вірусологічний: 252-69-40
Епізоотологічний: 252-69-44
Прийом зразків: 252-69-42 +380963901484 +380963897991
Ми на карті
- Деталі
- Автор: root
- Категорія: Статті
- Перегляди: 28
Робота відділу :
• аналіз можливості проведення випробувань та прийом зразків, патологічного/біологічного матеріалу;
• реєстрація всіх зразків, що надходять на дослідження у ЛРДЛДПСС у програмі LIMS, у «Журналі прийому зразків, патологічного/біологічного матеріалу для досліджень»;
• оформлення «Експертних висновків», «Протоколів» «Звітів», «Аналізу запиту», «Протоколу погодження можливості проведення замовлення на дослідження»; «Бланк зворотнього зв’язку», «Замовлення на лабораторні дослідження», «Форма реєстрації відвідувачів», «Список затверджених постачальників та кандидатів у кваліфіковані постачальники», «Протокол розгляду невідповідностей», «Матеріали для аналізу збоку керівництва»;
• оформлення «Супровідних», «Завдань на випробування» по відділах;
• доставлення зразків, патологічного/біологічного матеріалу по відділах на дослідження;
• заповнення «Журналу реєстрації»;
• видача результатів замовнику;
• архівування та зберігання документації у відділі відповідно до вимог терміну зберігання за системою управління якістю, ведення форми «Журнал архівних копій» ;
• заповнення форм по системі управління якістю ;
• розрахунок навантаження відділу;
• проведення інвентаризації раз на рік або при необхідності;
• замовлення витратних матеріалів за рахунок державних та спеціальних коштів на відокремлені підрозділи та відділ ЛРДЛДПСС відповідно.
Відділ акредитований відповідно до стандарту ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019
Зав. відділу реєстрації зразків, патологічного/біологічного
матеріалу та оформлення документів
Н.С.Тузяк
- Деталі
- Автор: root
- Категорія: Статті
- Перегляди: 37
Львівської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Завідувач хіміко-токсикологічного відділу – Лесів Наталія Ростиславівна
Хіміко-токсикологічний відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Президента України, наказами Міністерства аграрної політики та продовольства України, Держпродспоживслужби, Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, правилами і стандартами документаційного забезпечення лабораторії наказами директора, Положенням про лабораторію. Відділ акредитований Національним агентством з акредитації України , який є повним членом ILAC – міжнародної організації зі співробітництва в галузі акредитації лабораторій, відповідно до стандарту ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 .
Хіміко-токсикологічний відділ складається із 4-х секторів:
- Атомної абсорбції-завідувач сектором Мартинець О. В.
- Газової хроматографії- завідувач сектором Теслюк М.І.
- Рідинної хроматографії – завідувач сектором Лесів Н.Р.
- Фізико-хімічних та біохімічних досліджень- завідувач сектором Будзінська Я. Д.
Основними завданнями хіміко-токсикологічного відділу є:
- Забезпечення організації діагностичних та планових досліджень в області.
- Проведення безпосередньо на базі відділу лабораторних досліджень матеріалів, кормів, сировини тваринного та рослинного походження з видачею у встановленому порядку результатів досліджень.
- Забезпечення достовірності, об’єктивності та необхідної точності результатів досліджень.
- Дотримання встановленого порядку та термінів проведення досліджень.
- Підтримування в належному стані лабораторного обладнання та апаратури.
- Надання практичної та методичної допомоги уповноваженим на хіміко-токсикологічні дослідження спеціалістам в районах.
- Забезпечення у практику новітніх засобів, методів контролю та експертизи із одночасним навчанням та підготовкою спеціалістів для їх обслуговування.
- Постійного підтримування сталої лабораторної практики.
- Взяття участі у ВЕТ- ТЕСТАХ та міжлабораторних порівняльних раундах з метою підтвердження якості проведених випробувань.
- Постійного підвищення кваліфікації спеціалістів відділу.
- Забезпечення функціонування розробленої у лабораторії Системи Управління.
- Проведення моніторингових досліджень забруднювачів та токсикантів у живих тваринах та сировині тваринного походження на виконання державних Планів.
Для виконання поставлених завдань відділ забезпечений сучасним лабораторним обладнанням:
- Газовий хроматограф VARIAN
- Газовий хроматограф SION
- Рідинний хроматограф VARIAN
- Атомно-абсорбційний спектрофотометр VARIAN
- Атомно-абсорбційний спектрофотометр SHIMADZU
- Деталі
- Автор: root
- Категорія: Статті
- Перегляди: 30
Заступник директора-керівник з якості – Дворницька Віра Петрівна
Завідувач відділу контролю за системою управління – Стоцько Анастасія Мирославівна
E-mail: l
Відділ контролю за системою управління у своїй діяльності керується чинним законодавством України, положенням, правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, правилами і стандартами документаційного забезпечення лабораторії, наказами директора лабораторії, ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019, політиками, наказами, методиками, інструкціями та іншими документами НААУ, документами ILAC та EA та іншими нормативно-правовими актами.
Основними завданнями відділу контролю за системою управління є:
– Впровадження, підтримування функціонування та вдосконалення Системи Управління у Львівській регіональній державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій».
– Забезпечення створення нової та дотримання існуючої документації Системи Управління у ЛРДЛ Держпродспоживслужби.
-Ознайомлення персоналу ЛРДЛ Держпродспоживслужби з вимогами документації Системи Управління та ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019.
– Проведення оцінки функціонування Системи Управління у відділах, секторах, лабораторіях ЛРДЛ Держпродспоживслужби та контроль за виправленням невідповідностей, що виявляються під час проведення такої оцінки.
– Сприяння участі ЛРДЛ Держпродспоживслужби у МПР, а також облік та аналіз результатів участі у них.
– Проведення підготовки ЛРДЛ Держпродспоживслужби до акредитації, заходів з нагляду, розширення діючої сфери акредитації, уповноваження.
– Співпраця ЛРДЛ Держпродспоживслужби з НААУ, з Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.
– Сприяння в межах своїх повноважень постійному навчанню та підвищенню кваліфікації фахівців ЛРДЛ Держпродспоживслужби з питань впровадження та підтримання функціонування Системи Управління у практику шляхом організації та проведення семінарів, навчань, нарад.
Функції
З метою виконання покладених на відділ контролю за системою управління завдань:
-Координує роботи по підготовці документів що стосуються акредитації, розширення діючої сфери акредитації, заходів з інспекційного нагляду.
– Бере участь у визначенні політики та цілей ЛРДЛ Держпродспоживслужби.
-Розробляє, перевидає та вносить зміни в документацію Системи Управління: Керівництво з якості, Процедури, бере участь та організовує розробку, перевидання та внесення змін в Інструкції, МВ та Форми для документування процесів.
– Розміщує документацію Системи Управління на веб сервісі.
– Бере участь в підготовці проектів розпорядчих і нормативних документів.
– Організовує проведення нарад, навчань, семінарів та проводить наради, навчання, семінари по Системі Управління.
-Контролює ефективність зовнішніх навчань.
-Організовує та проводить внутрішні аудити.
-Контролює цілісність системи управління при створенні нової документації, при адміністративних змінах в структурі лабораторії, при технічних змінах в організації робіт.
-Проводить консультаційну і методичну роботу з персоналом по процесам Системи Управління і питанням встановленим керівництвом.
– Періодично перевіряє виконання планів Системи Управління.
– Сповіщає директора у разі виявлення невідповідностей, що впливають на результати випробувань.
– Розробляє коригувальну дію у випадку виявлення невідповідності.
– Контролює виконання коригувальної дії.
-Визначає результативність коригувальної дії.
-Бере участь в зборі і систематизації інформації, необхідної для аналізу СУ з боку вищого керівництва.
-Готує матеріали по функціонуванню системи управління для проведення аналізу з боку керівництва.
-Проводить наради у директора із веденням протоколів згідно плану-графіку за результатами аналізування з боку керівництва.
– Готує зведені звіти по аудитах, коригувальних діях.
– Розробляє план управління ризиками та можливостями лабораторії та контролює результативність здійснення дій щодо мінімізації ризиків та максимізації можливостей.
– Закупівля, ведення обліку та актуалізація нормативної документації.
- Деталі
- Автор: root
- Категорія: Статті
- Перегляди: 29
Львівської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів- завідувач Сімонов Роман Петрович, провідні лікарі ветеринарної медицини Геринович Мирослава Іванівна, Гайдай Уляна Василівна, Мот Ірина Іванівна.
Радіологічний відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Президента України, наказами Міністерства аграрної політики та продовольства України, Держпродспоживслужби, Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, правилами і стандартами документаційного забезпечення лабораторії наказами директора, Положенням про лабораторію. Відділ акредитований Національним агентством з акредитації України , який є повним членом ILAC – міжнародної організації зі співробітництва в галузі акредитації лабораторій, відповідно до стандарту ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019.
Основними завданнями відділу є:
- Виконання радіологічних досліджень згідно щорічних планів державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного, рослинного походження.
- Забезпечення достовірності, об’єктивності та необхідної точності результатів досліджень.
- Дотримання встановленого порядку та термінів проведення досліджень.
- Надання практичної та методичної допомоги уповноваженим при роботі на приладах радіаційного контролю.
- Взяття участі у ВЕТ- ТЕСТАХ та міжлабораторних порівняльних раундах з метою підтвердження якості проведених випробувань.
- Підвищення кваліфікації фахівців радіологічного відділу.
- Забезпечення функціонування розробленої у лабораторії Системи Управління.
- Здійснення радіологічного моніторингу харчових продуктів, які виробляються на території області, так і тих що завозяться ззовні.
Радіологічний відділ оснащений сучасним спектрометричним, радіометричним обладнанням та проводить радіологічні дослідження (випробування) харчових продуктів кормів, води тощо, на відповідність:
ГН 6.6.1.1-130-2006 «Допустимі рівні вмісту радіонуклідів 137Сs і 90Sr у продуктах харчування та питній воді»;
- Нормам радіаційної безпеки України;
- ДСТУ, технічним умовам, методичним вказівкам.
Радіологічний відділ, згідно сфери акредитації, проводить наступні дослідження:
- дослідження харчових продуктів, кормів, води, тощо на визначення питомої активності радіонуклідів 137Cs, 90Sr спектрометричним методом;
- дозиметричний контроль у виробничих, лабораторних, житлових та нежитлових приміщеннях, атмосфері ;
- визначення питомої активності радіонуклідів 137Cs, 90Sr в деревині та продукції з деревини
- визначення ефективної питомої активності природних радіонуклідів радію-226 (226Ra) , торію-232 (232Th), калію-40 (40К) в будівельних матеріалах та мінеральній сировині
- визначення сумарної бета активності у воді питній, мінеральній, льоді.