Львівська регіональна державна лабораторія
держпродспоживслужби
Телефон приймальної: 
(068) 478-53-76

Відділ прийому зразків:
+380963901484
+380963897991


logo
  • Новини
  • Атестат та Сфера акредитації
  • Політики та Цілі
    • Зразки угод
      • Бактеріологічний
      • Хіміко-токсикологічний
      • Мікробіологічні дослідження харчової продукції та кормів
      • Радіологічний
      • Вірусологічний
      • Метрологія
      • Імунологічний
    • Бактеріологічний
    • Метрологічний відділ
    • Епізоотологічний
    • Вірусологічні та молекулярно-генетичних дослідження
    • Імунологічний
    • Мікробіологічні дослідження
    • Ветеринарно-санітарної експертизи
    • Патоморфологічний
    • Радіологічний
    • Відділ контролю за системою управління
    • Хіміко-токсикологічний
    • Відділу реєстрації зразків, патологічного/біологічного матеріалу та оформлення документів
  • Контакти
  • Про нас

Епізоотологічний

Деталі
Автор: root
Категорія: Статті
Опубліковано: 10 червня 2025
Перегляди: 29

Контактна інформація:

Завідувач відділу – Яремчишин Юрій Михайлович

Тел: (032)252-69-44

Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Діяльність відділу спрямована на:

Здійснення епізоотологічного моніторингу та оцінки в епізоотологічної ситуації в Львівській області за результатами вивчення ветеринарно-санітарного і епізоотичного стану, аналізу ветеринарної звітності та результатів лабораторних досліджень.

Здійснення профілактики і заходи боротьби з інфекційними хворобами тварин.

Вивчення, дослідження та прогнозування розповсюдження заразних хвороб тварин, включаючи вірогідність зоонозного характеру завдання шкоди тваринам і людям та можливих наслідків.

Основні функції відділу є:

Вивчення та аналіз епізоотичної ситуації в області,джерел виникнення,шляхів розповсюдження  збудників інфекційних хвороб факторів, що зумовлюють та сприяють їх поширенню .Оцінка ризику щодо виникнення інфекційних хвороб  тварин на території  Львівської області та можливого потрапляння їх у продукцію тваринництва.

Аналіз отриманих результатів лабораторних досліджень  на інфекційні хвороби тварин та птиці лабораторіями Держпродспоживслужби Львівської області,  надання обґрунтованих пропозицій власникам господарств (за зверненням ).

Разом із спеціалістами Держпродспоживслужби фахівці відділу  приймають участь в епізоотологічному дослідженні випадки виникнення хвороб спільних для тварин і людей, розробці ветеринарно -санітарних заходів з ліквідації та профілактики  хвороб .

Надає методичну  та консультативну допомогу  спеціалістами Держпродспоживслужби в районах, щодо розроблення “План протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин та птиці у Львівській області ”, та координування проведення цих моніторингових досліджень, узагальнює та аналізує результати проведених досліджень відповідно до плану моніторингу, за необхідності пропонує внесення пропозицій щодо змін і доповнень до них.

Співпрацює  з зоологами , орнітологами, науковцями, спеціалістами   управлінь області  лісового та мисливського господарства Держлісагенства, представниками товариства мисливців та рибалок (УТМР), мисливцями щодо визначення \уточнення термінів (строків) початку сезонної  міграції територією області  диких тварин, перелітних птахів , їх місць зупинок корегує терміни комісійних виїздів робочих груп для відбору зразків  патологічного \ біологічного  матеріалу  для проведення  моніторингових досліджень.

Приймає  участь в розробці  пропозицій та опрацьовує  нормативно-правові акти   з питань організації  лабораторної справи в області , щодо їх впровадження в практику ветеринарної медицини, а також надає відгуки і пропозиції  щодо проектів інструкцій, положень, настанов, рекомендацій

Бере участь у виконанні загальнодержавних програм у галузі ветеринарної медицини.

Метрологічний відділ

Деталі
Автор: root
Категорія: Статті
Опубліковано: 10 червня 2025
Перегляди: 29

В.о. завідувача метрологічного відділу, провідний інженер з метрології Бачинський Богдан Андрійович

Відділ акредитований відповідно до  ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019.

На даний час  відділ укомплектований висококваліфікованими спеціалістами ( лікар із загальної гігієни, провідний інженер з метрології ).

Спеціалісти відділу здійснюють санітарно-гігієнічні дослідження  фізичних факторів  на відповідність вимогам державним санітарним нормам і правилам, нормативно-технічної документації. Відділ укомплектований необхідним сучасним обладнанням. Вимірювання проводяться приладами, які проходять щорічне обов´язкове  калібрування : метеометром  МЄС -200А,  люксметром цифровим DE3350,  шумоміром  DT-8852.

У відповідності до сфери акредитації відділ здійснює проведення інструментальних досліджень фізичних факторів середовища життєдіяльності людини, що мають шкідливий вплив на здоров`я населення, а саме : метеофакторів (температура повітря, відносна вологість повітря, швидкість руху повітря), шуму, освітлення на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, а також відповідно до звернень суб´єктів господарювання та окремих громадян (навколишнє середовище, житлові та нежитлові приміщення в т.ч. дитячі дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади, лікувально-профілактичні заклади, оздоровчі, заклади  громадського харчування та торгівлі, територія житлової забудови тощо).   Окрім цього відділ відповідає за метрологічне забезпечення лабораторії.

Бактеріологічний

Деталі
Автор: root
Категорія: Статті
Опубліковано: 10 червня 2025
Перегляди: 39

Львівської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів- завідувач Левченко Оксана Іванівна, провідний лікар ветеринарної медицини Силкіна Оксана Сергіївна та лаборант відділу Лозинська Г.О.

Бактеріологічний відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Президента України, наказами Міністерства аграрної політики та продовольства України, Держпродспоживслужби, Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, правилами і стандартами документаційного забезпечення лабораторії наказами директора, Положенням про лабораторію. Відділ акредитований Національним агентством з акредитації України, який є повним членом ILAC – міжнародної організації зі співробітництва в галузі акредитації лабораторій, відповідно до до стандарту ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 .

Основними завданнями відділу є:

  • Забезпечення організації діагностичних та протиепізоотичних планових досліджень в області.
  • Проведення на базі відділу лабораторних досліджень патологічного/біологічного матеріалу  на  інфекційні захворювання  тварин, птиці, рибі, бджіл бактерійної етіології
  • Забезпечення достовірності, об’єктивності та необхідної точності результатів досліджень.
  • Дотримання встановленого порядку та термінів проведення досліджень.
  • Підтримування в належному стані лабораторного обладнання та апаратури.
  • Надання практичної та методичної допомоги уповноваженим на бактеріологічні дослідження спеціалістам в районах.
  • Забезпечення у практику новітніх засобів, методів контролю та експертизи із одночасним навчанням та підготовкою спеціалістів .
  • Постійного підтримування сталої лабораторної практики.
  • Взяття участі у ВЕТ- ТЕСТАХ та міжлабораторних порівняльних раундах з метою підтвердження якості проведених випробувань.
  • Постійного підвищення кваліфікації спеціалістів відділу.
  • Забезпечення функціонування розробленої у лабораторії Системи Управління.

Політики та Цілі

Деталі
Автор: root
Категорія: Статті
Опубліковано: 10 червня 2025
Перегляди: 136

 Наша Політика відповідає вимогам ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019. Її основні положення перераховані нижче:

QF– 8.2/1   Заява про політики ЛРДЛ Держпродспоживслужби

Лабораторія визначила свої політики за дотримання яких відповідає особисто директор  ЛРДЛ Держпродспоживслужби.

 ЛРДЛ Держпродспоживслужби прагне бути визнаною, як референц лабораторія у визначеній сфері діяльності, постійно її розширюючи, дотримуючись наступних політик:

1.Забезпечення керівництвом ЛРДЛ Держпродспоживслужби достовірності результатів випробувань відповідно до встановлених методів під час обслуговування замовників.

2.Гарантування дотримання персоналом ЛРДЛ Держпродспоживслужби сталої професійної практики.

3.Гарантування здійснення лабораторної діяльності неупереджено шляхом створення необхідних заходів для незалежності її керівництва та співробітників від будь-якого невиправданого внутрішнього та зовнішнього, комерційного, фінансового або іншого тиску і впливу, що становлять загрозу неупередженості.

4.Гарантування здійснення заходів з вирішення скарг з боку замовників та інших сторін. Прагнемо до максимального задоволення інтересів замовників і підтримки їх довіри, забезпечуємо конфіденційність інформації щодо виконуваних робіт.

5.Гарантування керування невідповідною роботою в межах лабораторії. Приділяємо гідну увагу своєчасному виявленню будь-яких відхилень від вимог Стандарту та системи управління, вибору найбільш ефективних шляхів їх усунення.

6.Гарантування забезпечення лабораторії необхідними послугами та продукцією  тільки встановленої якості.

7.Гарантування управління ризиками, метою якого є зниження загрози прийняття неправильних рішень та зменшення потенційно негативних наслідків при проведенні лабораторної діяльності.

8.Гарантування дотримання вимог Стандарту ДСТУ EN ISO/ IEC 17025 у всіх галузях діяльності, які здійснює ЛРДЛ Держпродспоживслужби:

a. проведення випробувань згідно сфери акредитації;

b. розробка, валідація або верифікація методів;

c. консультаційні послуги щодо проведення випробувань;

d. науково-просвітня робота.

9.Гарантування  знань персоналом ЛРДЛ Держпродспоживслужби розробленої документації СУ і виконання у своїй діяльності  вимог встановлених політиками та процедурами.

10.Керівництво ЛРДЛ Держпродспоживслужби, в особі директора, зобов’язується дотримуватись вимог Стандарту та безперервно поліпшувати результативність системи управління.

 

Основними цілями керівництва і кожного працівника  ЛРДЛ Держпродспоживслужби є:

 

QF– 8.2/2 Цілі ЛРДЛ Держпродспоживслужби

      За результатами аналізу результативності та вдосконалення функціонування СУ, на виконання «Заяви про політики ЛРДЛ Держпродспоживслужби» лабораторія встановила та забезпечує виконання цілей:

  1. Забезпечувати лабораторію якісними послугами та продукцією для здійснення діяльності ЛРДЛ Держпродспоживслужби.
  2. Підтримувати у робочому стані закуплене обладнання шляхом постійного технічного нагляду та забезпечити простежуваність вимірювань наявного обладнання за рахунок калібрувань та проміжних перевірянь.
  3. Підтримувати участь у перевірках професійного рівня або міжлабораторних порівняннях щодо кожного напрямку діяльності, зазначених у сфері акредитації.
  4. Використовувати аналіз моніторингу достовірності результатів випробувань для забезпечення стабільності виробничих процесів.
  5. Спеціалістам ЛРДЛ Держпродспоживслужби постійно відслідковувати дотримання сталої лабораторної практики, доказом якої є наявність протягом останніх двох років документального підтвердження проведення випробувань.
  6. Постійно відстежувати діяльність щодо обслуговування замовників та надання їм консультацій для отримання даних для вдосконалення системи управління, діяльності лабораторії та обслуговування замовників.
  7. Здійснювати негайний і грунтовний аналіз скарги і усунення причин, які призвели до її появи.
  8. Підвищувати кваліфікацію персоналу лабораторії шляхом організації та проведення внутрішніх навчань персоналу та участі у зовнішніх навчаннях або інших навчальних заходах.
  9. Дотримуватись умов конфіденційності та незалежності встановлених в лабораторії.
  10. Керувати невідповідною роботою таким чином, щоб унеможливити її повторну появу.
  11. Здійснювати дії щодо мінімізації ризиків та максимізації можливостей відповідно до виявлених ризиків лабораторії.
  12. Проводити періодичний аналіз розробленої документації СУ та документації щодо функціонування СУ на нараді у директора.

 

Заява про політики ЛРДЛ Держпродспоживслужби та цілі ЛРДЛ Держпродспоживслужби  виходить від директора  після проведення щорічного аналізу з боку керівництва, який здійснюється відповідно до п.8.9 ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019.

Атестат та Сфера акредитації

Деталі
Автор: root
Категорія: Статті
Опубліковано: 10 червня 2025
Перегляди: 89

20607_Атестат_07.12.2024_page-0001.jpg

Заванатажити атестат

Завантажити сферу акредитації

  1. Про нас

Сторінка 2 із 2

  • 1
  • 2

Львівська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів | м. Львів вул., Промислова 7